background: #FFFFFF;

Måndag kväll

Skola idag. Hälften av klassen fick gå hem 10 i 2 men jag och andra halvan fick vara kvar och ha musikförhör. Lite surt, jag var jättetrött och ville gå hem. Vi skulle kunna noter, hel, halv, fjärdedel och åttondel. Vår lärare klappade en takt och så skulle vi sätta ut noter. Ganska kul faktiskt. Jag fick alla rätt wee! Och behöver inte göra omförhör efter lovet. Skönt med lov närsta vecka. Det behöver jag, en lugn vecka utan skola och läxor. Gud vad jag längtar!


090215

Jag håller på att göra en ny design till sidan. Vad annars gör man en söndagmorgon? Bakrunden kommer att få vara kvar men jag ska fixa till lite på headern så att det blir en bild på mig också. På sidan vill jag också ha en profilbild, vad tycker ni om den ute till vänster? Om ni vet någon som fixar designer eller du kanske gör det själv? Kontkta mig då, jag skulle behöva lite hjälp.

Jag hoppas att alla klarade av fredag den 13, inte för att det är något speciellt med den dagen enligt mig. Mer än att det är en gammal tro. Jag hoppas också att ni hade en underbar alla hjärtansdag igår. Det hade i alla fall jag. Var ensam hemma hela kvällen igår vilket jag tycker är såå skönt. Jag satte på hög musik, tog lite godis och satter mig vid datorn. Det är så skönt att bara vara jag hemma och göra precis som jag vill. Morgonen kanske  inte var den bästa. Jag blev väckt av hög musik halv 9 och kunde inte somna om... Fast det är ändå skönt att vakna tidigt för då hinner man med allt man ska göra medan det är ljust ute. Jag blir mycket piggare när det är snö och ljust. När det är som mörkast på vintern är jag jättetrött och många fler blir sjuka, man orkar inte. Slask, blött och kallt är vad det är. Jag skulle vilja att det blev sommar nu. Tänk att bara springa ut barfota utan jackor och tröjor. Åka till standen och ligga och sola i bikini. Sen kommer sommarlovet också! Vad jag längtar!


Alla hjärtanasdag

Meningen alla hjärtansdag är att man ska vara med dom man älskar. Ge hjärtan och fixa till lite extra. Frukorst på sängen och geléhjärtan är alltid uppskattat. Själv ska jag vara med familjen och kompisar. Ikväll kanske vi ska gå och titta på bio, Rosa Pantern har kommit. Jag hoppas att den är bra! Inte för att Rosa Pantern har någonting med alla hjärtans dag att göra. Men jag känner att jag måste hinna på något roligt idag i alla fall. Sitta hemma och titta på tv är mysigt, hyr en romantisk film kväll, köp godis och  chips. Om ni inte orkar hyra en film så är det många filmer på TV. Åk till något köpcentrum, det brukar vara mycket folk och extra roligt att gå och titta i affärer. På TV är det också många program med hjärtan och kärlek. Allt handlar om kärlek idag, så hitta på någonting och var med dom du älskar!

Tv3
19:00 Tro, hopp och kärlek
21:35 The perfect man
23:40 Kissing a fool

Tv4
16:00 Snow dogs
21:30 Bruce den allsmäktige
23:40 Cigaretts

Kanal 5   
11:30 Black knight
17:30 Döda poeters sällskap
22:30 Dante´s peak



Snow dogs 16:00 Tv4

Kärleksbomba nära och kära!

Imorgon är det alla hjärtansdag! Skicka en kärleksbomb till alla nära och kära som du bryr dig om. Klicka på hjärtat för att skicka! 


Fredag den 13

Varför tycker alla att fredag den 13 är så läskig? Enligt undersökningar från sjukhus och utryckningsfordon sa att det inte mer skador fredag den 13. Ändå tycker vi att det är något speciellt med den dagen. 13 är oturstal och om det är på en fredag är det ännu värre. Jag läste någon stans att vissa människor trodde att om det var fullmåne på fredag den 13 så skulle det vara en lyckodag istället. Själv tror jag inte på det. Hur skulle den dagen kunna föra otur med sig? Det är ju bara konstigt. Det finns fler "skrönor" som  en del människor tror på t.ex. Gå inte under stegar, krossa inte en spegel, om du dödar en spindel blir det regn nästa dag osv osv.

Skönan om fredag den 13 kommer ifrån Jesus. Det var 12 gäster vid bordet vid sista måltiden men sedan kom en oväntad gäst, Judas. Det var då 13 st vid måltiden. Jesus korsfästes på långfredagen, därför är det just fredagen som ska ge otur och speciellt när det är den 13. Det finns en hel del andra teorier också fast dom är inte lika kända. Fast jag tror att det är Jusus fredag den 13 kommer ifrån.
 

En till blogg?

Jag fick just ett tips om att jag skulle skriva om ett speciellt ämne på bloggen. Kommentaren lät såhär:

"om du vill komma långt med din blogg skulle jag nog välje ett tema. Jag menar, både Kenza och Blondinbella skriver om deras vardag och typ kläder och sånt. Lisaplace.devote däremot är lite mer personlig. Hennes teckningar och foton och hennes roliga inlägg. Och så har hon ju Cheerlidingen. Även Stinalee.se tycker jag imponerar genom att "driva" med sig själv. Senast idag läste jag om hennes håriga ben och fick mig ett gott skratt. Du kan skriva bra och du har ju till exempel hästarna och så. Tips bara!".

Jag tycker att det är jättebra att folk skriver tips och vad dom tycker. Jag har funderat på att skriva om hästarna men jag skulle nog ha jättemycket att skriva om. På det sättet skulle det vara enklare. Fast jag vill ändå ha en blogg där jag kan skriva mer om vad jag gör... Jag har funderat på att ha två bloggar, en med hästarna och den här också. Vad tycker ni om det?

 

Amigo och jag på tävling

Snart skola

Godmorgon! Hoppas att alla har sovit gott? Det har inte jag gjort. Jag kunde inte sova igår det gick inte. Jag vred och vände på mig men ändå funkade det inte. Så nu är jag jättetrött och vill bara lägga mig i sängen och somna om. Skulle vara så skönt. Hoppas att ni får en bra dag, nu ska jag till skolan. Puss!


Glöm inte att prenumerera på bloggen

Ni får inte glömma att prenumerera på bloggen via www.bloglovin.se. Då blir det enklare att hålla koll på när jag lägger in nya inlägg och vad som häner på bloggen. Det är såklart gratis! Om du prenumererar på min blogg gör jag det på din. För att börja prenumerera klicka på "Följ bloggen" nedan. Puss

Skridskodag

Nu är jag äntligen hemma. Idag har jag åkt skridskor med skolan. Det var superkul! Jag trodde inte att jag kunde åka skridskor men tydligen kunde jag. Jag trillade bara två gånger, en gång blev jag tacklad och den andra skulle jag försöka vara häftig och göra ett hopp. Jag  lyckades inte så bra och ramlade. Haha. Det var jättemysigt att vara ute hela dagen och det var inte ens kallt. Solen sken föutom när det snöade lite. Jag var med och spelade hockey också. Det var jätteroligt! Jag gjorde 3 mål. Wee! Jag hade tagit med egen mat till lunch, det blev makaroner, köttbullar och majs. Dagen klarar man inte utan en Special K powerbar och bulle. Varm saft eller varm ckolkad är också ett måste när man ska åka skridskor. Jag hade lånat mammas skridskor som är jättevarma och sköna. Tur att jag hade dom annars skulle säkert mina fötter vara isbitar just nu. Tack till Frida som fotade alla bilder idag.

.


Jag spelar hockey


Jag i min grymt fina hjälm


Nu åker vi!

Hur hinner folk?

Det finns en sak som jag inte förstår och det är hur bloggare hinner skriva på mycket? Jag menar toppbloggarna Blondinbella och Kenza skriver minst 5 inlägg om dagen. Om jag skulle göra det skulle mina kompisar tycka att jag var jättetråkig som bara satt med en dator hela tiden. Dom måste ju veta exakt vad som ska skrivas och skriva fort. Kamera och dator är en sak som finns i väskan hela tiden, tror jag. Det måste ju ha varit en dröm när dom små datorerna kom, ni vet vilka jag menar. Dom är ju så små och lätta att ta med överallt!

Jag tror att i framtiden kommer det att finnas ännu mindre datorer som är lättare att ta med sig. När man ska skriva är det bara att "vika ut" datorn och den blir till en stor. Vem vill inte ha en sån dator? Om jag skulle komma på den skulle den heta "M max mini". M för mitt namn, max för att den kan bli stor och mini när den är liten. Smart va? Det är bara ett problem... Man kan inte vika ihop skärmen och allt som finns i datorn. Jaja, det är ändå omöjligt. Bara önsketänkande!

Jag älskar min nya dator, den är bäst! Den är snabb att starta upp, har ett skönt tangentbord och en fin design. Jag tyckte att det var konstigt att den var så billig. Fast det är bara bra för mig eftersom jag inte vill lägga ut alla pengar på en dyr dator. Det finns mycket mer som jag också vill ha t.ex. väggtv till rummet, göra om mitt rum, kläder, smink, jag vill ha en hund, ny mobil... Jag kan rabbla upp hur mycket som hällst!

Nu ska jag snart sova, sov gott!


Springtur i solen!

Jag fick en springtur idag som tur var. När jag gick utanför dörren höll jag på ramla. Det var glashalt. Men jag kände att jag ville springa så jag sprang och höll på att ramla minst 10 gånger. Efter ett tag hittade jag en sandad väg som tur var. Det var soligt i alla fall, det gjorde att jag ville fortsätta springa. Jag kännde mig lite ensam ute, det var bara folk med hundar som var ute och gick. Brukar inte folk var ute när det är fint väder? Jag tycker att man ska passa på när det äntligen är sol ute!



Godmorgon

Godmorgon!
Idag är det studiedag och jag är ledig från skolan. Började dagen med en risifrutti och en rad blockchoklad. Det kan inte vara nyttigare. Idag ska jag bara vara hemma och ta det lugnt och njuta av min lediga dag. Det kanske blir en liten springtur lite senare, det är så fint väder. Det är så skönt att bara springa och känna den friska luften. Det bästa är att komma in i värmen och ta en varm dush och krypa ner i sängen igen. Man känner sig så fräsh och duktig då.

Nu sitter jag och ser på en film som jag hittade i skåpet. Elizabethtown heter den. Har ni sett den? Jag har bara sett halva än men den verkar ganska bra. Den handlar om en kille (spelas av Orlando Bloom) som är självmordsbelägen. Just när han ska ta självmord ringer telefonen och hans syster säger att hans pappa har dött. Han åker ner på begravning och på vägen dit träffar han en tjej... Ni kan ju gissa vad som händer? 

Är det någon som vet en bra film som jag kan se?

 

090208

Idag har jag inte gjort så mycket. Jag har varit på Ekerö och planerat inför Globen Horse Show iår. Om vi nu kommer med såklart. Nu sitter jag och tittar på film. Jag får se om den är bra! Hinner inte skriva mer nu. Ha en bra kväll!


Middag

Nu har vi ätit klart och bäddat iordning till alla. Det är så mysigt med mycket folk, det blir mer hemtrevligt. Vi har spelat Buzz (jag vann!) och suttit och pratat. Melodofestivalen börjar ikväll också. Jag hann inte titta, lite oartigt att springa ifrån och titta på TV. Får titta på internet om det var något bra. Melodifestivalen måste man ju ha lite koll på även fast jag själv inte tycker att det är så roligt att titta på.

Här kommer lite bilder från kvällen.


Årechoklad, chokladhjärtan och te fick vi av våra gäster


Godis klarar man sig inte utan en lördag kväll


Vi spelade Buzz


Köket efter middagen, kanske behöver städas?

Bloppis och gäster

Hejsan!
Jag hade tänkt att jag skulle åka till stan och titta in på Blondinbellas bloppis idag. Hon och några till bloggare skulle sälja klänningar och kläder. Skulle ha varit superkul att åka dit. Tyvärr hann jag inte. Imorgon 13-16 skulle det vara igen så jag kanske hinner dit en snabbis då. På Bellas blogg fanns det bilder på klänningar som skulle säljas och jag hittade en som jag fasnade för speciellt, en helt svart med rosa band runt magen. Hoppas, hoppas att den är kvar imorgon. 

Ikväll kommer det gäster från Linköping. Till middag blir det tacopaj och till efterrätt glass med hallon, mango och chokladsås. Supergott! Om 10 minuter kommer dom och jag är inte klar. Varför ska jag alltid behöva stressa? Typiskt mig att göra allt i sista minuten och tro att jag hinner. Måste skynda mig nu!


 


Bilder på nya datorn

Hej! Här kommer bilderna på min nya laptop som jag lovade. Vad tycker ni? Puss!







Snodda chokladbollar och efterlängtad laptop

Min dator har äntligen kommit och jag är överlycklig! Mamma hämtade ut den igår och nu har vi instalerat alla program. Det tar sån tid sånt där. Tror att vi satt med instalationer i 2-3 timmar. Finns det inget snabbare sätt? Det jag älskar mest är att jag kan borsta tänderna och fixa mig och krypa ner i sängen och skriva lite. Jag hinner inte fota datorn ikväll men jag lovar bilder till imorgon. Jag har också blivit bjuden till Natalies mammas café när jag är ledig. Tror att jag, Johanna, Natalie och Aida får gå dit o proppa i oss. Jag älskar mat det är super gott. Det slår förstås inte mina favoriter, godis och chokladbollar. Jag har tur eftersom min kusin lämnade kvar chokladbollarna som hon hade bakat till i söndags. Där står dom i kylen och bara väntar på att få bli uppätna. Jag erkänner att jag har gått och tagit, fast det är inte bara jag som har tagit. Jag är lite barslig och räknar choladbollarna varje gång. Haha. På så sätt har jag märkt att det är fler än jag som tar.

Jag lovar bilder på datorn till imorgon. Tills dess får ni vara lite nyfikna!

 


Stora bloggpriset

Igår var det utdelning av "Stora bloggpriset" och stor fest i Stockholm. Det är Aftonbladet och Bloggportalen som står för priset. Jag tycker att det är super att det finns ett bloggpris. Det gör en motiverad att fortsätta blogga. Det bästa är att det inte är dom bloggar som är mest kända som vinner utan småbloggare också. Kul att bli uppmärksammad. Här är en lista över dom lyckliga vinnarna i dom olika kategorierna.

Nöje & Kultur: Bokhora

Mode: Style by Kling

Sport & Fritid: Marcus Birro

Livsstil: Husmusen

Prylar & Teknik: Moderskeppet

Vardag: Tonårsmorsa

Politik & Samhälle: Opassande.se

GRATTIS!


Belönades Över 40 000 läsare röstade fram årets vinnare av
Bild från aftonbladet.se


Pizza lunch

2 mackor till frukort och sen iväg till skolan, som vanligt. Undra hur mycket av sitt liv man egentligen är i skolan när man sitter på toaletten ca 1 år. Haha. Skoldagen började med 75 minuter spanska som gick fort. Efter det var det engelska och klassråd. Lunchen var inte så god, kycklinggryta och ris. Dagar när det är dålig mat njuter jag mest av att ha en pizzeria nära skolan. Jag, Becca, Mikaela, Diana och Johan delade på 2 pizzor, mums! Efter pizzan var jag laddad för en lekton svenska, vi pratade om gudar. Under svenskan kom ett sms från Computer City om att min dataor hade kommit. Gissa om jag blev glad? Synd bara att jag inte kommer kunna hämta ut den förän imorgon eftersom beställningen är i mammas namn. Man måste visa leg för att få ut paketet. Jag måste helt enkelt vänta en dag till. "Den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge" som mormor brukar säga.

Ikväll blir en myskväll tror jag. Ska lägga mig i badet och sen titta på en film. Man känner sig så fräsh när man har badat i varmt vatten och sen krypa ner under en varm filt med en vetekudde och titta på en bra film. Bara en sak som fattas och det är ju datorn. Skulle vara mysigt och chatta och blogga samtidigt, men jag får vänta tills imorgon. Det finns ju chokladbollar och tårta kvar. Skulle inte vara helt fel!


Vi väntar på vår pizza


Mums pizzasallad!

"Fest" med släkten

Nu är det lugnt igen. Det var superkul med släkten. Vi åt tårta och spelade buzz, jag vann! Jag tycker det är så mysigt att bara vara och ta det lugnt. Vi fikade tillsammans först. Jag hade bakat en jättegod kladdkaka och mamma hade bakat en god hallontårta med maränger uppe på, supergod! En av mina kusiner hade bakat chokladbollar som hon hade tagit med sig.

Nu ska jag titta på ännu en film, puss! 


Såhär såg jag ut under kvällen

Kofta: NOW
Linne: H&M
Jeans: Cheap Monday


Lite sen sådär på morgonen

Godmorgon!
Jag har precis vaknat och gästerna kommer om en timme! Kusinerna och farmor och farfar kommer och ska fira mig. Nu måste jag skynda mig! Skriver mer senare, puss.


En fjäril som jag fotde i somras

RSS 2.0
Bildbloggar