background: #FFFFFF;

Längtar efter min dator

Hejsan!
Jag har inte skrivit på jättelänge eftersom jag inte har haft någon tid över. Har haft fullt upp i flera dagar nu. Jag bara väntar på att få min laptop som kommer på måndag eller kanske tisdag. När jag har den lovar jag att det ska bli bloggskrivande så det bara ryker om det. Tack till er som läser bloggen och kommenterar!

Det blir en snabbis om vad jag har gjort i veckan. I onsdags var jag med Emilia, vi tittade på film och hade mysigt. På kvällen åkte jag och tittade på dator och beställde en Asus X50C. Billig och lät bra, fotar den när den kommer. På torsdagen åkte vi och köpte en film för ett gammalt presentkort som jag fick i julklapp. Det fick bli "Systrar i jeans andra sommaren". Vad tror ni om den? Fredagen var det fredagsmys hemma framför TVn med popcorn och godis. 

Nu ska jag baka tårta, puss! 


Kallt, blött, regn

Just den här årstiden är det så tråkigt. Det är kallt och blött att vara ute, så det blir mest inne vid datorn. Fast det är ju inte helt fel. Idag har det inte hänt så mycket, skolan bara. Just nu är det så härligt för vi har inga läxor och om vi har så är det lätta som går fort att göra. På spanskan idag lekte vi nästan bara, skönt att slippa jobba. Vi fick en lapp där det stod hur gammal man var och ens familjemedlemmars namn. Sedan skulle man leta rätt på sin familj, allt var på spanska så klart.

Jag har också fått massor med sena presenter. Wee! Chockad från Åre chokladfabrik och mer pengar. Sen kommer ju farmor och farfar och kusinerna på söndag så då blir det mera fira. Älskar att fylla år! 

Lovar att skriva mer imorgon, ha det bra! 

Ny design

Hejsan!
Nu har jag äntligen fått lite tid att göra en ny design till bloggen. Vad tycks? Det fick bli mycket rosa den här gången. Jag har också lärt mig att göra så att bara en sak på bilden är i färg och det andra är svartvitt. Det blir såå fint. Vad tycker ni om den nya designen? Pussar!




Grattis Malin!

Idag fyller jag år! Ett år äldre. Det så så skönt att vara ledig, förstår inte att skolan valde att ha en ledig dag just på min födelsedag. Jippie! Fast jag hade ju min födelsedag i fredags så nu är jag hemma ensam och har det mysigt. Vi får inte glömma att det är inte bara jag som fyller år, Jerker också. Grattis!! Om ni vet någonting som man kan göra när man är ensam på din födelsedag så säg till. Jag vill ju inte ha en trist födelsedag.

Jag började födelsedagen med en toppen frukost, 2 mackor, mjölk och blockchoklad. Jag vet vad ni tänker nu "Oj, hon äter ju godis jämt". Men så är det inte jag är bara lite onyttig just  nu. Det måste man väl få vara när man fyller år?

Hoppas ni får en toppendag!


Det är fejk

image427image428

Nästan alla bilder i tidningar och reklamer är otroligt retuscherade. Modeller är inte perfekta fast man kan tror det. Det är bara fusk. Titta på bilden ovanför, är inte hennes hy perfekt? I verkligheten är hon ju inte lika fin. Hennes hår är ju också blondare. Ta en titt på Tyra Sjöstedts blogg och läs igenom allt. http://tyras.se/category/oka-ditt-sjalvfortroende.html

Presenter!

Jag lovade er att jag skulle berätta vad jag fick i present igår. Jag fick massor men det var lite fel storlekar på några saker så dom ska vi byta. Jag fotade några av sakarna som jag fick. Här är lite av det jag fick: Kingsland jacka, vita ridbyxor, kläder, pengar, parfym, godis och en hoppkurs för Sylve Söderstrand. Älskar allt!







Ingen blogg utan godis

Jag sitter här och bloggar och äter godis. Dom små chokladbitarna är ju beroendeframkallande! Om man börjar äta en så kan man inte sluta. Jag provade att intala mig själv att jag inte skulle äta godis på ett år. Det var det dummaste jag gjort, trodde jag själv att det skulle funka? Nej, nu sitter jag här och äter Fazermint, mmm! 


Såhär ser det ut när jag bloggar



                                                                                                                                                                                              

Min födelsedag?

Det är så härligt med födelsedagar, man får som en sockerkick. Jag hade min födelsedag idag istället för på måndag eftersom ingen är hemma då. Jag har aldrig firat min riktiga födelsedag själv men jag tror att det kommer att bli supermysigt. Vad tror ni? Eftersom jag hade min födelsedag idag så fick jag presenter, jag fick bestämma mat och jag fick så klart min efterlängtade kladdkaka. Kladdkakan var super. Mamma hade provat ett nytt recept på glasyr, ojojoj vilket resultat! Efter kladdkakan var det dags att öppna paket. Jag fick jättemycket fint! Jag hinner tyvärr inte skriva vad jag fick men imorgon lovar jag att ni får veta! Kramar

Bildlektion

Idag har vi haft bildlektion med vår kinesiska lärare Cicci. Vi lärde oss att måla med skugga, djup och 3D i bokstäver. Först så skrev vi vårt namn med tjocka bokstäver. Sedan skulle vi dra streck från varje hörn som bokstäverna upp till en punkt som fanns ovanför. När det var klart bestämde vi djup i bilden. Jag valde att göra mycket djup i bilden. När vi dragit ett streck dit djupet ska nå suddar vi allt ovanför. Sedan suddar vi också alla streck som "försvinner" bakom bokstäverna. Nu är det svåraste klart.

När det är dags att färglägga valde jag att bara använda blyertspenna. Ljuset skulle komma framifrån och det innebär att bokstävernas skugga är längre bak. Här kommer Cicci in för att jag inte fattar hur jag ska göra skugga. När hon har stått och förklarat för mig i en kvart börjar jag fatta. Jag målar och målar och målar. Äntligen färdigt!


Här ser ni resultatet av allt mitt arbete

Min första födelsedag

Jag kom nyss hem från skolan. Det känns som om den här veckan aldrig kommer att ta slut. Som tur är har jag en sak att se fram emot, jag fyller år på måndag och är ledig. Jippi! Skolan har valt att ha öppethus på lördag och kompledigt på måndag. Ibland älskar jag skolan. Mormor och morfar kommer imorgon och firar mig. Imorgon kommer bli helt perfect. Jag kommer att få bestämma mat och efter maten är det tårta (kladdkaka såklart!). Efter middagen ska vi titta på film och bara ta det lugnt. Underbart!



Så här kommer min kladdkaka se ut

Vad kan du om mig?

Vad kan du om mig? <-- Klicka för att spela quiz

Hjälp!

Hej allihopa!
Jag har ett svårt beslut att fatta. Jag har länge önskat mig en laptop och nu har jag pengar till att köpa en. Frågan är bara vilken ska man ha? Jag har velat mellan Mini PC och en vanlig laptop 15,4 tum. Mini PC är bra för att den kan jag ta med mig överallt och blogga. Medan en stor tar mer plats fast en stor är bättre att jobba med hemma. Är det någon som har tips om en bra och billig laptop? Hör av dej, jag är tacksam för allt.


Bio kväll

Hejsan!
Hade en superrolig dag igår. Efter skolan gick jag och Becca hem till mig. Efter ett utsökt mellanmål innehållande muffins, mjölk och macka gick vi ner till stationen. Vi tog tåget till Centralen där vi träffade Diana. Tillsammans gick vi och åt en nyttig middag på Donken. MUMS! Vi fortsatte till bion där det var 50 meter kö. Skojjar inte hela gatan var full! Som tur var hade Frida och Emilia kommit dit före oss och stod ganska långt fram i kön. Tur vi hade som inte behövde ställa oss sist. Äntligen inne och man ser en ny lång kö till där man köper popcorn, godis mm. Vi orkade bara inte ställa oss i en kö till och vi ville såklart ha bra platser så vi gick in till biosalongen. Vi fick faktiskt bra platser. Men vad är en bio utan popcorn tänkte jag och Becca oxh gick ut och ställde oss i den långa kön bara för att få popcorn. Vi tog en stor popcorn som vi skulle kunna dela på.

Filmen var jättebra. Vi har ju läst boken i skolan så det var roligt att se filmen. Lite besviken blev jag på att dom hade tagit bort personer som finns i boken tex Jennas morfar och Jennas mammas bästa kompis. Filmen handlar ju om Jenna och hennes mamma som har canser. I filmen blir Jenna kompis med Ullis som går på fester, dricker och röker. Ullis har en mamma som är alkoholist. Ingen av Jenna eller Ullis har någon pappa. Men nu tänker jag inte säga mer, filmen har ju inte haft premiär!

Poster
"Framsidan" av filmen

NYTT ÅR NY BLOGG

Tänkte att nu när det är nytt år ska jag helt börja om med min blogg. Jag har tagit bort alla gamla inlägg och snart kommer nya och fräsha inlägg. Det blir som mitt lilla nyårslöfte att hålla igång bloggen och inte strunta i att skriva bara för att jag är trött. Skärpning på det nya året!

RSS 2.0
Bildbloggar